Günümüzde her sektörde olduğu gibi sağlık sektöründe internet ve sosyal medya sıklıkla başvurulan bilgi edinme aracı durumundadır. Sağlık sektöründe internet ve sosyal medya doğru kullanıldığı takdirde internet ve sosyal medya, hem sağlık hizmeti alan yani hastalar, hem de sağlık hizmeti veren yani doktor, diş hekimi, diyetisyen, psikolog, veteriner hekim gibi sağlık profesyonelleri ve hastane, tıp merkezi, klinik gibi kuruluşlar açısından iyi bir etkileşim aracıdır.

Yapılan araştırmalara göre, hastaların yaklaşık %80′inin bir sağlık kurumuna ya da doktora başvurmadan önce internetten araştırma yaptığı anlaşılmıştır. Bu yüzden sağlık kuruluşlarının ve doktor, diş hekimi, psikolog, diyetisyen, veteriner hekim gibi sağlık profesyonellerinin mutlaka bir web sitesinin bulunması gerekir.

Bir diğer önemli husus ise web sitesinin mutlaka mobil uyumlu olmasıdır. Çünkü internette sağlık bilgisi arayan hastaların %33’ü, bu aramayı ellerindeki akıllı cep telefonları ya da tablet vasıtasıyla yapmaktadır.

Yine internet kullanıcılarının yaklaşık %20’si sağlık kontrolleri için yapacağı seçimlerde, facebook gibi sosyal medya platformlarında yapılan yorum ve değerlendirmeleri incelemektedir. Bu bakımdan sağlık profesyonelleri için sosyal medya kendi hasta çevrelerini oluşturmaları ve hastalarıyla iletişim ve etkileşime girebilmeleri açısından bir fırsat ortamı yaratmaktadır. Bu yüzden sağlık profesyonellerinin mutlaka sosyal medya profillerini oluşturmaları, profillerini güncellemeleri, yapılan yorum, soru ve eleştirilere cevap vermeleri gerekmektedir.